AcasăEconomieParlamentul European a votat raportul europarlamentarului PSD Dan Nica: 95,5 de miliarde...

Parlamentul European a votat raportul europarlamentarului PSD Dan Nica: 95,5 de miliarde euro pentru cercetarea europeană

„Punem bazele celui mai solid program de cercetare şi inovare din lume. Orizont Europa va ajuta UE să se pregătească pentru viitor, sprijinind sistemul de sănătate să facă faţă unor eventuale pandemii şi stimulând decarbonizarea industriei, prin investiţii în inovare şi sprijinirea cercetătorilor europeni de a-şi valorifica abilităţile în tehnologiile digitale şi industriale”, a declarat Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD şi coordonatorul reprezentanţilor grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie şi Cercetare din Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

În discursul său din reuniunea plenară a forului, Dan Nica a subliniat că fiecare euro investit în cadrul programului-cadru poate genera o rentabilitate de până la 11 euro în produsul intern brut (PIB), pe parcursul a 25 de ani, determinând crearea a sute de mii de locuri de muncă în UE. În acest context, Dan Nica a lansat un apel către statele membre să aloce 3% din PIB pentru cercetare şi inovare, pentru a depăşi criza economică prin investiţii ambiţioase şi durabile, care să ducă la stimularea creşterii şi productivităţii.

Social-democratul a amintit că „banii focalizaţi prin Orizont 2020 au contribuit  la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 şi la sprijinirea proiectelor de cercetare şi inovare pentru a face faţă multiplelor aspecte ale pandemiei”.

Raportorul eurodeputatului PSD a evidenţiat, totodată, colaborarea fructuoasă avută cu preşedinţiile semestriale ale Consiliului UE deţinute de România şi Germania  în definirea ambiţiosului program european de cercetare.

 

Ultimele Articole