AcasăEconomieNewsPartea ascunsă a variantei Omicron. Un medic avertizează: Vrea să ne facă...

Partea ascunsă a variantei Omicron. Un medic avertizează: Vrea să ne facă să renunțăm la vaccin

Varianta Omicron pare a fi până acum una dintre cele mai blânde variante, însă un medic susține că urmările ei ar putea fi devastatoare.

Medicul Octavian Jurma se teme că Omicron nu este atât de blând cum pare. Acesta citează date din Marea Britanie care arată forme de long-COVID la adolescenţi, asta înainte e varianta Omicron care afectează şi mai mult copiii.

”Îmi doresc şi eu foarte tare ca Omicron sa se dovedească o tulpină blanda. Tare mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obişnuit, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunţăm la apărarea prin vaccin”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Octavian Jurma.

Totodată, medicul a mai precizată că în Marea Britanie, numărul de adolescenţi între 12 si 16 ani care suferă de forme de long-Covid este chiar mai mare decât al copiilor între 2 şi 11 ani.

Tulpina Omicron și impactul asupra copiilor

”Din cei 117.000 copii înregistraţi în UK cu forme de covid-lung până în noiembrie 2021:

– 20.000 au simptome după mai mult de 12 luni.

– 73.000 sunt adolescenţi intre 12 si 16 ani.

Acestea sunt date dinainte de Omicron care infectează şi mai uşor copiii decât Delta”, a mai scris medicul.

”Nu ştiu cum gândiţi voi, însă nimeni nu mă poate convinge ca e normal să avem copii în spitale şi centre de recuperare. Infectarea nu este niciodată mai buna decât vaccinarea”, a mai afirmat medicul.

 

Ultimele Articole