AcasăEconomieParteneriat strategic între Vodafone şi Google Cloud, pentru dezvoltarea unor servicii de...

Parteneriat strategic între Vodafone şi Google Cloud, pentru dezvoltarea unor servicii de date

Aproximativ 1.000 de angajaţi din Marea Britanie, Spania şi Statele Unite vor fi solicitaţi de ambele companii să creeze ”Nucleus”, un nou portal de stocare şi analiză bazat pe cloud, care va găzdui datele Vodafone.

Nucleus va fi capabil să proceseze aproximativ 50 de terabiţi de date pe zi în cloud, a anunţat Vodafone într-un comunicat.

”Ambele companii vor promova utilizarea unor analize de date fiabile şi sigure, informaţii şi cunoştinţe pentru a sprijini introducerea de noi produse şi servicii digitale pentru clienţii Vodafone simultan în întreaga lume”, adaugă declaraţia.

Google nu a răspuns la solicitarea Reuters pentru un comentariu.

Informaţia a fost publicată pentru prima dată de Financial Times (FT) duminică.

Ca parte a acordului de şase ani, ambele companii vor dezvolta, de asemenea, un sistem numit ”Dynamo”, care poate extrage şi transporta date în diferite ţări în care îşi desfăşoară activitatea compania de telecomunicaţii din Marea Britanie.

Potrivit articolului publicat de FT, cele două companii vor să vândă şi servicii de consultanţă altor companii multinaţionale care doresc să mute cantităţi uriaşe de date în cloud, în viitor.

Ultimele Articole