Participarea la nuntă l-a costat! Societatea Timişoara îi retrage premiul acordat în 2005 lui Robert Turcescu

Societatea Timişoara a anunţat, joi seară, că îi retrage fostului jurnalist Robert Turcescu premiul ”Alexandra Indrieş”, acordat în anul 2005. Decizia a fost luată după ce Turcescu a participat la nunta liderului AUR George Simion şi în urma „poziţiilor tot mai apropiate de ideologia AUR”, relatează News.ro.

Membrii Societăţii Timişoara îşi arată dezamăgirea că Robert Turcescu şi-a exprimat „simpatii pentru un lider extremist”.

„Societatea Timişoara a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului «Alexandra Indrieş» în anul 2005. Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara. Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit”, transmite Societatea Timişoara, într-un comunicat de presă.

În urma acestor fapte, Societatea Timişoara îi retrage premiul acordat jurnalistului în anul 2005.

„Ţinând cont de toate acestea, Societatea Timişoara anunţă că îi retrage premiul «Alexandra Indrieş» domnului Robert Turcescu şi îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei”, se mai arată în comunicat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri