Partiile romanesti de schi au inghitit sume uriase

Începând cu anul 2009 și până în prezent, instituția guvernamentală responsabilă de turism, în trecut Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, iar în prezent Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT), a plătit o sumă totală de 557,6 milioane de lei (aproximativ 130 milioane de euro) pentru realizarea unui număr de 19 proiecte legate de domeniul schiabil din România.

 

Cele 19 proiecte care au beneficiat de finanțare de la stat sunt amplasate în zece județe: Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Suceava și Vâlcea, potrivit informațiilor furnizate de secretarul de stat în DIMMMAT, Constantin George Brezoi, unui deputat.

 

Până de curând, dezvoltarea domeniului schiabil din țara noastră nu a reprezentat o prioritate pentru guvernanți. Asta în ciuda faptului că o treime din suprafața țării este acoperită de munții Carpați și avem mai multe regiuni de schi în zone geografice diverse, cu peisaje minunate.

 

Ce a mai rămas de făcut este să promoveze toate destinațiile de schi din România turiștilor străini, pentru ca aceștia să știe că în România se poate merge în vacanță nu numai vara pe litoralul Mării Negre sau iarna la Poiana Brașov, Predeal sau Sinaia, ci în multe alte locuri din țară.

 

Vă prezentăm lista stațiunilor de schi din România, conform viaromania.eu: Albac, Arieșeni, Azuga, Baia Sprie, Băile Homorod, Băile Tușnad, Băişoara, Baita Bihor, Bâlea, Borşa, Bran, Bușteni, Cârlibaba, Cavnic, Durău, Feleacu, Harghita Băi, Izvoru Mureşului, Lacu Roșu, Muntele Mic, Păltiniș, Păltiniș Botoșani, Păltiniș Severin, Petroşani, Piatra Neamț, Poiana Brașov, Poiana Ţapului, Praid, Predeal, Rânca, Sinaia, Sovata, Soveja, Stâna de Vale, Straja, Topliţa, Vălenii de Munte, Văliug, Vatra Dornei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed