x


 • EUR
  4.6605
  USD
  3.9612
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  31%
  Presiune

  34711 hPa
string(9) "transport"

Pasajul prin care trec 6.000 de maşini pe oră, finalizat în CÂTEVA zile: „S-a făcut o treabă deşteaptă. O să vadă toată lumea!”

Lucrările de extindere la cinci benzi a pasajului Jiul din Timişoara au intrat în linie dreaptă. Potrivit primarului Nicolae Robu, până la deschiderea finală a pasajului e o chestiune de zile, existând posibilitatea ca inaugurarea să aibă loc chiar duminică. „S-a făcut o treabă deşteaptă. O să vadă toată lumea”, a declarat Robu.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 11.11.2017, 14:45 | Actualizat: 11.11.2017, 14:45

Primarul Timişoarei le cere timişorenilor să aibă încă puţină răbdare pentru că pasajul Jiul, închis pentru ultimele lucrări de finisaje, va fi deschis circulaţiei, în varianta lui finală, în scurt timp. Potrivit primarului,  la pasaj au loc ultimele operaţiuni şi nu pot fi efectuate sub trafic.

 

Edilul a mai arătat că instabilitatea vremii poate încetini procesul de finisare, însă este vorba de câteva zile pănă când timişorenii vor avea din nou acces la pasaj, scrie adevarul.ro.

 

Primarul a oferit explicaţii şi pentru mini-trotuarul de pe partea dinspre gară, acolo unde trotuarul se îngustează sub pasaj foarte mult, rămânând un spaţiu de doar un metru. Potrivit primarul, pentru realizarea unui trotuar normal costurile lucrării ar fi fost cu câteva milioane de lei mai mari. Astfel, s-a optat pentru acel trotuar aşa-numit tehnic. Primarul susţine că nu avea rost să sacrifice o bandă de trafic auto, în condiţiile în care alături este un pasaj pietonal.

 

„Prin pasaj vor circula în jur de 6.000 de maşini pe oră, 60.000 de maşini pe zi. Vor fi supăraţi unii că va trebui să treacă drumul pentru a avea o pistă mai lată şi un trotuar mai lat, însă nu putem face totul aşa cum ne dorim. Nu plecăm de pe un teren gol, plecăm de pe un oraş care este deja construit şi ne lasă anumite posibilităţi de modernizare” a justificat primarul inexistenţa unei piste pentru biciclete si a unui trotuar pietonal pe partea dinspre gară.

 

Nicolae Robu a mai arătat că nu a existat posibilitatea de lăţire a pasajului şi din motive de proprietate, astfel că proiectantul a implementat un culoar de un  metru, pentru a nu rămâne un spaţiu gol, inutil. „Vom permite să se circule pietonal, însă fluxul adevărat este pe partea cealaltă” a incheiat edilul. Lucrările la Pasajul Jiul au fost estimate la 28 de milioane de lei. În urma licitaţiei, preţul lucrării realizate de firma austriacă Pooer a coborât la 17,6 milioane lei.