Păstrăvul somonat. Cum s-a creat acest nou tip de pește care se găsește inclusiv în România

Păstrăvul somonat. Cum s-a creat acest nou tip de pește care se găsește inclusiv în România. Ați mai auzit până acum de păstrăvul somat? Haideți să află cum a apărut un astfel de tip de pește.

Deși numele de păstrăv somonat, pare mai degrabă o combinație între două tipur de pește, de fapt, este vorba despre un pește crescut în România.

Acesta are carnea de culoare rozalie datorită unui regim alimentar specific, gândit pent a obține o carne de pește mai sănătoasă.

Păstrăvul somonat. Cum s-a creat acest nou tip de pește care se găsește inclusiv în România

Ovidiu Fărcaș din Dârlos, județul Mureș, este un crescător autohton de păstrăv care a optat pentru acestă specie mai puțin cunoscută de pește. El a detaliat pentru super-hrana.ro, procesul de creştere a acestor peşti.

Potrivit acestuia, păstrăvul somonat este de fapt un păstrăv curcubeu, care are o dietă specială. Astfel, el îşi schimă culoarea cărnii. În crescătoriile din România este des întâlnită această specie. Numeroasele pete în culorile curcubeului de pe pielea lui sunt principala caracteristică pentru acet nume.

Păstrăvul somonat. Cum s-a creat acest nou tip de pește care se găsește inclusiv în România

Peştele este originar de pe coasta pacifică a Statelor Unite. El a fost introdus în Europa la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea. Totodată, acestă specie a devenit popularizată rapid şi se cultivă până şi astăzi în aproape toate ţările europene, în special în cele de coastă cu climă temperată.

”Nu este vreo mutație genetică așa cum ar putea crede unii sau cine știe ce încucișare totul vine din alimentație.

Păstrăvul somonat. Cum s-a creat acest nou tip de pește care se găsește inclusiv în România

Aceași alimentație bogată în beta-caroten care se dă și somonului de crescătorie în faza de îngrășare pentru a obține o carne roz. Tocmai de aceea culoarea cărnii nu influențează gustul, păstrăvul somonat își păstrează gustul specific de păstrăv, ușor dulceag și cu un miros fin de mâl. Pielea groasă a păstrăvului păstrează carnea din inerior foarte fragedă”, a explicat pentru super-hrana.ro Ovidiu Fărcaș.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed