x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Patron român care caută angajaţi, CU DISPERARE : “Nu vrem decât ajutoare sociale”

Corina Seserman este administratorul firmei S.C Sesefier Metal Construct S.R.L, din Suceava, care are ca obiect de activitate construcţia de hale pe structuri metalice şi confecţii metalice. Ea a transmis, printr-un comunicat de presă, că încercă să angajeze constructori, montatori structuri metalice şi sudori de circa şase luni, însă nu găseşte personal. Asta în condiţiile în care firma oferă salarii egale cu cele practicate în Italia şi Spania.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.03.2019, 19:45

Administratorul unei firme din Suceava a ajuns la capătul răbdării pentru că nu reuşeşte să găsească angajaţi ca să-şi dezvolte afacerea, cu toate că susţine că oferă salarii la nivelul celor practicate în Spania şi Italia. Corina Seserman ne-a spus că a încercat să convingă inclusiv asistaţi social să muncească, dar nu a reuşit.

 

“Avem de muncă în tara noastră, noi oferim locuri de muncă sucevenilor nostri, dar, din păcate, am ajuns să nu ne putem desfăşura activitatea în conditii normale. Nu ne putem dezvolta aşa cum ne-am propus din cauza deficitului de angajaţi. (…) Nu vin la interviuri, nu ştiu ce oferim, nu sunt interesaţi pur si simplu. Noi oferim salarii ca în străinătate, poate nu ca în Belgia, dar i-am ajuns pe cei din Italia, Spania şi totuşi de ce nu muncim? Nu vrem program, nu vrem responsabilităţi, nu vrem decât ajutoare sociale şi ne plângem că nu avem un trai bun în ţara noastră”, a spus Corina Seserman, citată de adevarul.ro. 

 

Ea a explicat că în ultimele şase luni a căutat personal prin intermediul Agenţiei Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, a publicat anunţuri pe site-urile de profil şi în ziare, a bătut inclusiv la uşile primăriilor care au un număr mare de asistaţi social. S-a oferit să îi califice pe doritori la locul de muncă, însă chiar şi aşa nu a reuşit să-şi rezolve problema deficitului de personal.