AcasăEconomiePăunescu (BNR): Standardizarea contractelor de credit ar mări gradul de transparenţă în...

Păunescu (BNR): Standardizarea contractelor de credit ar mări gradul de transparenţă în cazul accesării unui împrumut

“Termenii contractuali trebuie desluşiţi şi agreaţi în momentul încheierii contractului, şi nu ulterior, în instanţă, aşa cum se întâmplă în numeroase cazuri. Standardizarea contractelor de credit la nivel de sistem ar contribui, în primul rând, la uniformizarea abordării termenilor contractuali, crescând totodată gradul de transparenţă în cazul accesării unui împrumut”, a afirmat Alexandru Păunescu.

 

Potrivit acestuia, BNR nu poate impune standardizarea contractelor de credit, un astfel de demers revenind exclusiv băncilor comerciale. “Din fericire, România nu s-a confruntat până în prezent cu o criză bancară în adevăratul sens al cuvântului, însă am învăţat din experienţa altora că niciodată nu putem fi prea prudenţi. În acest context, tema conferinţei de astăzi (miercuri, n.r.) reprezintă o nouă încercare de adaptare la criză”, a mai spus Păunescu.

 

Conferinţa ‘Noile tendinţe în finanţarea imobiliară” a fost organizată de Ziarul Financiar şi Reff Associates, în colaborare cu Banca Naţională a României.

Ultimele Articole