Pavilionul administrativ de la Uzina Dacia a fost demolat

0
Pavilionul administrativ de la Uzina Dacia a fost demolat

Printre cei care au ţinut să fie de faţă la demolarea clădirii s-au aflat foarte mulţi foşti angajaţi de la Dacia, actualmente pensionari. Mulţi dintre ei aveau lacrimi în ochi şi au spus că le pare rău că aceasta clădire, simbol al Uzinei Dacia, dispare.
Clădirea veche de 35 de ani putea fi văzuta de la intrarea în oraşul Mioveni şi purta sigla Dacia.

Administraţia Uzinei a precizat, într-un comunicat, că pe locul respectiv se va amenaja până la toamnă o parcare de 600 de locuri pentru autoturismele salariaţilor şi ale vizitatorilor Dacia. Ea va asigura separarea fluxurilor de maşini şi camioane care aprovizionează unităţile de fabricaţie ale uzinelor de fluxul de pietoni, lucru care va spori securitatea traficului rutier pe platformă, se mai arata in comunicatul respectiv.

Pavilionul administrativ a fost construit în anul 1973. Clădirea, formată din parter, mezanin şi 8 etaje, are o înălţime de circa 50 m. În Pavilion lucrau în 2008 în jur de 550 de salariaţi. Birourile lor au fost reamenajate în alte clădiri de pe platformă, unde există în acest moment spaţii moderne, care oferă condiţii mai bune de lucru.

Conducerea Uzinei a colaborat cu societatea Apolodor, care gestionează acest proiect, astfel încât să se reducă la minimum răspândirea materialului rezultat în urma demolării şi a prafului. Pentru securitatea civililor şi a salariaţilor, s-a stabilit o zonă de protecţie de 200 metri de jur împrejurul Pavilionului.

Demolarea programata pentru ora 14,00 a fost amânată cu o oră, până la ora 15.00, pentru luarea mai multor măsuri de protecţie, după cum au anunţat oficialii de la Dacia.

Pavilionul a fost demolat prin explozii controlate şi trei autospeciale ale pompierilor au stropit locul cu tunuri de apă, pentru evitarea răspândirii prafului. La aceasta operaţiune au participat echipe a serviciilor de Pază şi Protecţie, Apărare civilă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa şi Serviciul de Ambulanţă.

Sursa: NewsIn