PayPal va permite clienţilor din Marea Britanie să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte criptomonede

Lansarea, care marchează prima extindere internaţională a serviciilor de criptomonede ale PayPal în afara Statelor Unite, ar putea inspira adoptarea pe scară largă a noii clase de active.

Cu peste 403 milioane de conturi active la nivel global, compania din San Jose, California, este una dintre cele mai mari companii financiare care oferă consumatorilor acces la criptomonede.

PayPal a lansat cumpărarea şi vânzarea criptomonedelor în Statele Unite la începutul acestui an, permiţând ulterior clienţilor să îşi folosească deţinerile de monede digitale pentru a face cumpărături de la milioanele de comercianţi din reţeaua sa.

Compania speră că incursiunea sa în noua clasă de active va încuraja utilizarea globală a monedelor virtuale şi îşi va pregăti reţeaua pentru noi monede digitale care ar putea fi dezvoltate de corporaţii şi bănci centrale.

”Ne-am angajat să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autorităţile de reglementare din Marea Britanie şi din întreaga lume, să oferim sprijinul nostru şi să contribuim în mod semnificativ la modelarea rolului pe care îl vor avea monedele digitale în viitorul finanţelor şi comerţului global „, a declarat într-un comunicat Jose Fernandez da Ponte, vicepreşedinte şi director general pentru blockchain, cripto şi monede digitale la PayPal.

În Marea Britanie, serviciul PayPal va rivaliza cu platforme consacrate pentru criptomonede, cum ar fi Coinbase Global, precum şi cu startup-uri fintech precum Revolut.

Clienţii vor putea cumpăra bitcoin, eter, litecoin şi bitcoin cash prin intermediul portofelelor lor PayPal, online sau prin aplicaţia mobilă.

Mişcarea se produce în timp ce mai multe companii financiare consacrate au început să ofere clienţilor lor, atât persoane fizice, cât şi instituţii, acces la active digitale, pe fondul creşterii preţurilor criptomonedelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed