AcasăActualitatePe ce dată pică Halloween în 2022. Cum se sărbătorește în România

Pe ce dată pică Halloween în 2022. Cum se sărbătorește în România

Pe ce dată pică Halloween în 2022. Cum se sărbătorește în România. Halloween-ul nu este o sărbătoare românească, însă de ceva timp a ajuns să fie celebrată și la noi în țară după anumite tradiții și obiceiuri. Sărbătoarea de origine celtică vine cu diferite obiceiuri și tradiții și românii organizează diferite petreceri și evenimente tematice.

În 2022, Halloween-ul va fi sărbătorit în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, chiar în ajunul sărbătorii creștine “Ziua Tuturor Sfinților”.

O tradiție spune că în noaptea de Halloween, fetele necăsătorite pun sub pernă o floare de rozmarin, dar și un bănuț de argint pentru a-și visa sortitul. Pune într-un dovleac o lumânare pentru a ține spiritele rele la distanță în noaptea de Halloween. O altă superstiție spune că dacă vezi un păianjen prin casă în noaptea de Halloween, spiritul acelei persoane te veghează.

Totodată, un alt obicei vizează costumația. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii cu ținute spectaculoase de Halloween, te poți consuma în diferite ținute ieșite din comun și poți opta pentru machiaje spectaculoase. Poți opta pentru costume horror și haine rupte.

Amintim că Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică și s-a răspândit cu imigranții irlandezi din Statele Unite ale Americii în secolul al 19-lea. Această sărbătoare a pătruns în țările unde se predomină creștinismul occidental, iar ”Ziua Tuturor Sfinților” este sărbătorită la 1 noiembrie.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.