AcasăMoney&PeoplePelicula ”Imaculat”, propunerea României la Premiile Oscar 2023

Pelicula ”Imaculat”, propunerea României la Premiile Oscar 2023

”Imaculat”, un film în regia Monicăi Stan și a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea cinematografiei  românești la următoarea gală a prestigioaselor Premii Oscar.

. Pelicula intră în competiție pentru o nominalizare la categoria ”Cel mai bun lungmetraj internațional” în cadrul premiilor oferite de Academia Americană de Film.

”Imaculat” a primit trei imporante premii la Festivalul Internațional de Film de la Veneția (premiul pentru regizori aflaţi la debut – „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, premiul principal al secţiunii – „Giornate degli Autori Director’s Award” precum şi premiul „Autrici under 40” din partea „Venezia a Napoli. Il cinema esteso” acordat autoarei Monica Stan) dar și trofeul Golden Lynx la New Directors New Film Festival -Portugalia.

Pelicula ”Imaculat”, propunerea României la Premiile Oscar 2023

În distribuția filmului, care descrie povestea unei tinere dependente de heroină, internată la o clinică de dezintoxicare, fac parte: Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș ori Ninel Petrache.

La Centrul Național al Cinematografiei s-au înscris șase producții românești: „Imaculat”, regizat de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, „Metronom”, regizat de Alexandru Belc, „Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie”, în regia lui Andrei Huţuleac, „Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, ”Crai Nou”, regizat de Alina Grigore şi „R.M.N.”, în regia lui Cristian Mungiu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.