AcasăEconomiePene de curent în toate regiunile Ucrainei, anunţă Ukrenergo, şi intervenţii îngreunate...

Pene de curent în toate regiunile Ucrainei, anunţă Ukrenergo, şi intervenţii îngreunate de ger şi ploi îngheţate

”Atacul cu rachetă este în curs şi a lovit deja infrastructuri energetice”, anunţă Ukrenergo.

”Întreruperi de urgenţă (ale alimentării cu curent) au loc în toate regiunile” Ucrainei, anunţă operatorul.

”Aceasta este o măsură necesară în vederea protejării reţelelor electrice de accidente şi menţinerii sistemului electric”, precizează compania.

”Echipe de intervenţie şi unităţi din cadrul Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă vor începe să repare imediat pagubele, după sfârşitul alertei aeriene”, anunţă ea.

”Însă, din cauza gerului şi ploii îngheţate din unele regiuni, lucrări de reparaţii de urgenţă la instalaţiile avariate de rachetele teroriste ar putea să dureze mai mult timp”, precizează aceeaşi sursă.

Ukrenergo îi îndeamnă pe ucraineni să reţină locurile pe care le-a prezentat drept ”puncte invincibile”, în care sunt disponibile ”electricitate, comunicaţii mobile şi Internet, căldură, apă şi kituri de primul ajutor” în cazul unor ”întreruperi” semnificative.

Alerta de raiduri aeriene de la Kiev s-a încheiat la ora locală 15.08 (şi ora României), după aproape două ore şi jumătate.

Alerte erau însă în curs în şase regiuni din Ucraina – toate situate în nordul şi estul ţării, inclusiv la Harkov şi Dnipropetrovsk.

Ultimele Articole