x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card din 2019

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, este deranjat că statul dă 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română și vrea ca acest lucru să nu se mai întâmple. Astfel, de la anul pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. Măsura va afecta aproximativ trei milioane de pensionari.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.10.2018, 10:39

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii, în România sunt aproximativ 4,7 milioane de pensionari. Dintre aceștia, peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile pe card.

 

În acest scop, Teodorovici spune că pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane.

 

Ministrul Finanțelor susține că cei 600 de milioane lei care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

 

 

Măsura Ministerului Finanţelor îi va afecta pe pensionarii de la sate, unde băncile nu au deschise sucursale şi nici bancomate. Potrivit statisticilor, doar 30% dintre românii care trăiesc în mediul rural au un cont bancar şi foarte puţini dintre aceştia sunt pensionari. De aceea, specialiştii sunt destul de sceptici în ceea ce priveşte măsura anunţată de Ministerul Finanţelor şi spun că mulţi pensionari de la ţară abia pot să folosească un telefon mobil, de scos bani de la bancomat nici nu se pune problema.