x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(8) "economie"

Pensiile pot fi majorate! Tăriceanu a spus adevărul. Guvernul trebuie să fie ”mai atent”

Călin Popescu Tăriceanu vine cu noi informații prinvind majorarea pensiilor. Potrivit liderului ALDE, pensiile pot fi majorate cu 40% în septembrie doar că Guvernul ar trebui să fie ”mai atent la colectarea taxelor și impozitelor”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.06.2020, 20:18

Totodată, Tăriceanu a subliniat faptul că atât premierul Orban cât și Florin Cîțu se uită în buget „doar la capitolul cheltuieli” .

”Pensionarii vor pierde 30% din mărirea de 40% a punctului de pensie. Din punct de vedere economic văd că Guvernul, domnul Orban, domnul Cîțu, sunt pur și simplu paralizați. Ei se uită la buget numai la capitolul de cheltuieli. Îi întreb: domnilor, știți că există și un capitol de venituri? Nu vreți să faceți ceva să majorați veniturile? Nu vreți să vă gândiți cum faceți o colectare mai bună a TVA-ului? Nu vreți să vedeți alte taxe care nu sunt plătite de anumite întreprinderi? România are un nivel foarte scăzut de colectare a veniturilor la buget”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în direct la România TV.

Întrebat dacă își aduce aminte de Cîțu care spunea că în luna aprilie au fost mai multe încasări ca în luna aprilie a anului trecut sau în luna martie, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns:

”Cunoașteți expresia ”să o creadă mutul?”. Deci în plină criză de coronavirus cred că am fi caz unic să ne crească încasările. Dacă au crescut încasările atunci cred că va fi mult mai simplu să mărească pensiile. (…) Îi dau un sfat domnului Orban. Să îl ia de mânuță pe domnul Cîțu și să se ducă acasă dacă nu sunt capabili să facă acest lucru”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.