Pensiile speciale NU vor mai fi eliminate. Vor rămâne în continuare

0
13
Pensiile speciale NU vor mai fi eliminate. Vor rămâne în continuare

Liderii pensionarilor nu cred în eliminarea pensiilor speciale. Ei consideră că acest lucru nu se va materializa miercuri sau în viitorul apropiat. Ei spun că o soluţie mai convenabilă ar fi fost impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, în paralel cu indexarea cu inflaţia a pensiilor sub 3.000 de lei.

“Vă asigur că nici astăzi nu se vor tăia (pensiile speciale, n.r.) Eu n-am văzut corb la corb să-şi scoată ochii. Sigur vor rămâne.

Eu am ascultat-o foarte atent pe doamna ministru al muncii şi vreau să vă spun că nici peste doi ani nu vor creşte pensiile (majoritare, bazate pe contributivitate, n.r.) Aşa că pensiile speciale se puteau impozita, cel puţin. Ar fi fost un câştig, un venit pentru Fondul de pensii. Dar nici asta nu se doreşte.

Noi, pensionarii, nu mai existăm pentru dânşii. Trebuie să ne “terminăm” cât mai repede. Aşa se pune problema.

Se amână (majorarea pensiilor) un an, doi, trei. Atâta vreme cât creşterea nu este prinsă în lege nu mai putem să-i credem. Ne-au minţit destul şi ne mint în continuare.

Problema pentru pensionari este foarte gravă. E iarnă şi căldura şi costurile de întreţinere s-au triplat. Nici bani de medicamente nu o să mai avem.

Puteau, la pensiile până în 3.000 de lei, să aplice măcar rata inflaţiei. Dar nu este voinţă politică. S-au văzut cu sacii în căruţă şi nu îi mai interesează pensionarii”, a spus Silvia Petre, preşedintele asociației “Uniunea Pensionarilor Timiș”, într-o intervenţie la Antena 3.