x


  • EUR
    4.7340
    USD
    4.2129
string(7) "telecom"

Pericol pentru utilizatorii telefoanelor pe Android

Smartphone-urile care folosesc Android sunt amenințate de cel mai periculos virus de până în prezent. Mai mult, Malware-ul rulează și funcționează când ai impresia că telefonul este oprit, potrivit techtimes.com.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Romania Libera | Publicat: 23.02.2015, 12:50

Virusul a fost numit de către firma de securitate AVG – PowerOffHijack, deoarece acesta prezintă o casetă falsă de dialog prin care solicită utilizatorului să închidă telefonul pentru actualizarea unor update-uri. După ce apeși butonul de oprit, virusul preia controlul și imită procesul de shutdown, când, de fapt telefonul este în continuare pornit chiar dacă este stins.

Mai mult, în timp ce telefonul are display-ul negru, virusul începe să acceseze galeriile foto, numerele de telefon, sincronizările conturilor de e-mail, ba e capabil chiar să dea apeluri sau să trimită SMS-uri.

AVG a descoperit prima dată virusul în China. Peste 10.000 de device-uri au fost infectate în doar 24 de ore de la descoperirea lui. Până acum, toate telefoanele atacate aveau Android 5.0 Lollipop.

Ceea ce este interesant este că virusul n-a venit ascuns în spatele unei aplicații din Google Play ci probabil a fost descărcat dintr-un e-mail sau alt tip de fișier. Cei de la AVG sfătuiesc toți utilizatorii care au Android să scoată bateria telefonului după ce dau shutdown pentru a fi siguri că în spatele căsuței  virtuale nu se ascunde virusul.