Pericolul ASCUNS din conservele de ton. Ce nu aflați de pe etichetă

Înregistrare cu camera ascunsă:

-Uite: scrie aici, în paranteză, ceva, dacă vedeţi.

-Malusovnus Pelamis. Ce-o fi aia?

-Ăla, probabil, e soiul peştelui. Nu scrie unde e prins.

*

-Nu lucrez de mult timp şi nu pot să vă spun chiar tot.

-Zice: produs al pescuitului maritim. Nu scrie şi unde. Păi şi-o fi bun aşa?

-Ce pot să vă spun, acum? Vă spun doar că se vând foarte bine!

Nutriţionişti, profesori universitari şi ONG-uri spun că eticheta unei conserve de ton trebuie să precizeze ce fel de ulei conţine produsul, care e specia de ton, cât la sută din conţinut e ton, care e concentraţia de sare şi proteine, dar mai ales dacă a fost pescuit într-o zonă sigură, sau poluată.

Există hărţi pe internet, dacă zona respectivă are probleme de contaminare cu mercur sau cu diverşi alţi compuşi. Inclusiv compuşi radioactivi”, spune Cristian Mărgărit, expert în nutriţie.

Ce spun cumpărătorii:

-Vă interesează ce, în mod special?

-Da, să nu fie în Marea Nordului!

-Dacă este ton de Marea Nordului, ce are?

-Nu-l iau!

-De ce?

-Cică sunt cu plumb, mercur!

*

-Mă uit din ce ţară, în primul rând.

„De-a lungul timpului au existat situații prin care consumatorii reclamau fie miros nespecific, gust nespecific şi chiar probleme de etichetare”, spune Paul Anghel , director general ANPC.

Clienţii sunt sfătuiţi să fie atenţi şi la condiţiile în care conservele de ton sunt depozitate în magazin.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed