x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(16) "instant-articles"

Perspectiva care ne înfioară: ”Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni”

Noul coronavirus va deveni la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 22.10.2020, 7:59

Noul coronavirus va deveni probabil la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual, a declarat Patrick Vallance, principalul consilier ştiinţific al Marii Britanii, transmite CNBC, citată de News.ro.

 

Un alt VIRUS se apropie de România. Luna ianuarie va fi un pericol. Rafila avertizează

 

În prezent au loc studii clinice în faze finale referitoare la vaccinuri pentru noul coronavirus, dar Vallance a spus că este improbabil ca vreunul dintre ele să eradicheze virusul.

 

”Noţiunea de eliminare a Covid-19 nu este corectă, pentru că va reveni”, a spus acesta, subliniind că o singură boală a fost ”eradicată cu adevărat” datorită unui vaccin foarte eficace, iar aceasta a fost variola.

 

Întrebarea care l-a blocat pe Arafat: N-am să răspund vreodată

 

”Nu putem fi siguri, dar cred că este puţin probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil ca această boală să circule şi să fie endemică, aceasta este cea mai bună evaluare a mea”, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.

 

”În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, ceea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii … aceasta va începe să semene mai mult cu gripa anuală decât cu orice altceva şi aceasta ar putea fi direcţia pe care vom ajunge”, a spus el.

 

Companiile de biotehnologie şi organismele academice din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a încerca să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus cu o viteză fără precedent, având în vedere agresivitatea acestuia.