AcasăActualitateMediuPescarii din Bihor sunt atât de supăraţi pe cormorani, încât au ieșit...

Pescarii din Bihor sunt atât de supăraţi pe cormorani, încât au ieșit în stradă

Zeci de pescari din municipiul bihorean Beiuş au ieşit în stradă, duminică, 2 ianuarie, cerând măsuri pentru combaterea cormoranilor şi a exploatărilor de balast care distrug fauna piscicolă, dar şi împotriva conducerii locale a AJVPS care ar fi transformat organizaţia într-o afacere de familie.

Doru Ivan, organizator al protestului, a explicat că pescare nu au acces la informaţii. „Vrem să ştim pentru ce dăm banii, unde se duc, vrem membri în comitet şi să se angajeze încă un paznic piscicol, pentru că bani sunt de la aproape 1.300 de pescari”, a explicat Ivan, atrăgând atenţia că, în condiţiile în care asociaţia nu a luat măsuri pentru popularea râurilor cu puiet de peşte, râurile sunt luate cu asalt nu doar de braconieri, ci şi de cormorani.

„Să vină dimineaţa la 8, pe pod, să vadă ce fac cormoranii. Dezastru, la fel ca şi cei cu balastierele, care au deviat cursurile râurilor din zonă, au distrus toată fauna. În 2 ani nu vom mai avea peşte”, s-au plâns pescarii.

Pescarii au scandat cu toţii „Demisia”, cu trimitere la secretarul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Beiuş, Sorin Ille, despre care susţin că, de 23 ani, conduce organizaţia fără să fi dat vreodată socoteală pentru modul în care a cheltuit bugetul strâns din cotizaţiile membrilor.

Ultimele Articole