Peste 100 de angajaţi din Sănătate pichetează Ministerul Finanţelor Publice

0
Peste 100 de angajaţi din Sănătate pichetează Ministerul Finanţelor Publice

Peste 100 de membri ai Federaţiei SANITAS pichetează, luni, sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), cerând alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate.

Protestatarii fluieră din vuvuzele şi scandează lozinci precum: ‘Hoţii!’ sau ‘Ieşiţi afară!’, cerere îndreptată către reprezentanţii MFP.

 

‘La protestul de astăzi (luni – n.r.) participă peste 100 de salariaţi din unităţile sanitare din judeţul Iaşi şi din municipiul Bucureşti. Oamenii cer alocarea unui procent de 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Sănătate, precum şi promovarea unei legi pentru întreg personalul din acest domeniu de activitate. Dacă revendicările noastre nu vor fi soluţionate, atunci acţiunile de protest vor continua pe parcursul acestei săptămâni, urmând ca în luna octombrie să organizăm un miting şi un marş de protest la Bucureşti. În cazul în care nici după aceste acţiuni nu se vor lua măsuri pentru rezolvarea situaţiei noastre, ne gândim chiar să declanşăm greva generală în Sănătate’, a spus Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.