Peste 15.000 de procese privind diplomele de licenţă, câştigate de absolvenţii Spiru Haret

Ea a precizat că procesele au fost intentate de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret la învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă, amintind că problema eliberării diplomelor de licenţă s-a înregistrat în 2009 referitor la cele două forme de învăţământ.

 

Potrivit avocatului, cele aproximativ 15.000 de procese reprezintă circa 80% din dosarele privind eliberare de diplome de licenţă către absolvenţii Universităţii Spiru Haret înregistrate pe rolul ÎCCJ.
Scutaru a menţionat că absolvenţilor care au câştigat procesul la ÎCCJ le-au fost eliberate diplomele de licenţă.

 

Ea a amintit că în februarie 2012 ÎCCJ a dat o decizie prin care a considerat tribunalul competent ca primă instanţă pentru soluţionarea litigiilor vizând diplome de licenţă pentru absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, ca atare după această dată instanţa de recurs a fost Curtea de Apel şi nu ÎCCJ.

 

„Dacă este vorba de dosare pe Bucureşti, de exemplu numai în 2013 deja sunt înregistrate pe rolul Tribunalului Bucureşti (TB) în jur de 1.000 de dosare cu acest obiect (diplome de licenţă pentru absolvenţii Universităţii Spiru Haret n.r.). Anul trecut am avut pe rolul tribunalului circa 42.000 de dosare privind această cauză. Într-un dosar de acesta pot fi şi mai multe persoane, respectiv mai mulţi reclamanţi. Pe toate judeţele este în general o medie de cam 20.000 de dosare”, a declarat, în altă ordine de idei, Scutaru.

 

Ea a precizat însă că în unele judeţe sunt fi mai puţine dosare cu acest obiect, cum e Bacăul, iar în altele mai multe, precum judeţele Cluj şi Braşov.

 

În altă ordine de idei, Laura Scutaru a spus că în cauze privind diplome de licenţă pentru absolvenţii Universităţii Spiru Haret Tribunalul Bucureşti are termene de judecată „îndepărtate” din cauza numărului mare de dosare.

 

„În Bucureşti durează un an, un an şi jumătate până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă. Dacă e să ne judecăm şi la Curtea de Apel Bucureşti, ulterior făcându-se un recurs, se ajunge şi la doi ani de zile. În Constanţa e un termen mediu de opt, nouă luni, în Argeş şase luni, în Cluj sunt foarte multe dosare şi termenul de soluţionare a dosarelor e de aproximativ un an, iar ceea ce e surprinzător e că din toată ţara judeţele Arad şi Sibiu nu au înregistrate pe rolul instanţei de judecată niciun dosar cu acest obiect”, a adăugat avocatul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed