x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(16) "instant-articles"

Peste 2.000 de persoane mărșăluiesc în București. Se scandează „Libertate!”, „Jos comuniștii!” și „PSD, ciuma roșie”

Peste 2.000 de persoane participă la un marș în centrul Bucureștiului. Manifestanții s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Piața Universității. Traseul marşului este: Piaţa Victoriei - Piața Romană - Piaţa Universităţii - Palatul Regal.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 22.12.2018, 18:43

La Piaţa Universităţii şi la Sala Dalles vor fi ţinute momente de reculegere, iar în faţa Palatului Regal ar urma să fie citită lista “celor 1200 de eroi căzuţi pentru libertate”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

O echipă a Antenei 3 a fost scoasă de jandarmi dintre manifestanții care le strigau reporterilor „Antena 3, niște derbedei”.

 

Participanții la eveniment sunt rugați să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu 29 de ani. ”Ne vom strânge la ora 16:00 în Piața Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marș spre Piața Universității pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou. Ei au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeți?”, mai spun organizatorii. Demersul a fost inițiat de organizațiile Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România.

 

Articolul integral pe HOTNEWS