Peste 2000 de zboruri către Franța, anulate. De ce

E grevă în Franța! Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze nu au reuşit să ajungă la un acord cu controlorii de trafic aerian pentru a evita intrarea lor în grevă, transmite Reuters.

Peste 2.000 de zboruri au fost anulate joi în Europa şi alte 1.000 riscă să fie nevoite să îşi modifice ruta pentru a evita spaţiul aerian francez, potrivit principalei asociaţii a companiilor aeriene de pe vechiul continent, Airlines for Europe.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Franţa (DGAC) a cerut miercuri companiilor aeriene să anuleze 75% din zborurile programate pentru ziua de joi pe aeroportul Paris Orly, 55% din zborurile de pe aeroportul Paris Charles-De-Gaulle şi 65% din zborurile de pe aeroportul Marseille-Provence.

Grevele controlorilor de trafic aerian din Franţa au frecvent impact asupra călătoriilor din Europa, limitând nu doar zborurile cu decolare sau aterizare în Franţa, dar şi prin spaţiul aerian francez.

Compania aeriană low-cost Ryanair a avertizat că a fost nevoită să anuleze peste 300 de zboruri, inclusiv din Marea Britanie spre Spania sau Italia, ca urmare a grevei de joi, cerând oficialilor din Uniunea Europeană să pună mai mult presiune pe Franţa pentru a limita impactul grevelor.

Anularea zborurilor a venit în pofida faptului că SNCTA, cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franţa, a anunţat miercuri că a anulat acţiunea de protest programată pentru 25 aprilie, după ce a ajuns la un acord cu echipa managerială pe tema condiţiilor de muncă. Însă acest acord a venit prea târziu pentru a evita perturbarea traficului aerian şi în plus nu au fost finalizate încă discuţiile cu celelalte sindicate, a precizat DGAC.

Reprezentanţii companiilor aeriene şi-au exprimat îngrijorarea că grevele controlorilor de trafic aerian ar putea reprezenta un risc pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dacă nu vor fi convenite suficiente acorduri salariale în avans. În condiţiile în care peste un milion de călători sunt aşteptaţi să ajungă la Paris cu prilejul Jocurilor Olimpice, grevele ar putea provoca ample perturbări.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed