Peste 33% din Policolor s-a transferat prin două tranzacţii DEAL

0
Peste 33% din Policolor s-a transferat prin două tranzacţii DEAL

După mărirea transferului se pare că Fondul de Investiţii Româno-American a ieşit din acţionariat.

La mijlocul acestei luni, Romanian-American Enterprise Fund, al doilea acţionar de la Policolor, a semnat un contract cu fondurile de investiţii cipriote RC2 Limited şi Romanian Investment Fund prin care urmează şă-şi vândă pachetul de acţiuni la preţul de 1,16 euro pe titlu la cursul BNR. Valoarea tranzacţiei se ridica astfel la 27,5 milioane de euro.

Potrivit contractului, transferul se poate executa pe piata reglementata, până pe data de 3 noiembrie 2008.

În urma tranzacţiei, cele două fonduri cipriote vor deţine concertat peste 92,5% din Policolor şi vor putea lansa oferta obligatorie de preluare. Acest lucru le va permite să solicite în viitor delistarea Policolor de pe Bursă.

Policolor este in prezent cel mai mare producator roman pe piaţa lacurilor şi vopselurilor. Societatea este deţinătoarea mărcii SPOR, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de pe piata romaneasca a lacurilor si vopselelor.

Compania Policolor a fost privatizata in 1997 si are un capital social de peste 71 de miliarde lei. Producătorul a afişat în primul trimestru din 2008 o pierdere de 1,6 milioane lei, pe fondul creşterii cheltuielilor într-un ritm mai rapid decât cel al veniturilor. Policolor a închis 2007 cu o pierdere de peste 6 milioane lei, după ce în 2006 afişase profit un profit de peste 8,5 milioane lei.

Lidia Focşan, corespondent The Money Channel la BVB