x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Petre Daea: Eu nu pot să-mi demonstrez incompetența

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, reacționează după criticile președintelui Klaus Iohannis. Şeful statului a spus că Guvernul trebuie să ia, de urgenţă, măsuri pentru stoparea creșterii numărului de focare de pestă porcină africană și să-i despăgubească pe producătorii afectați.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.08.2018, 8:49

Klaus Iohannis consideră că din cauza modului defectuos în care este gestionată criza, Guvernul i-a împins pe producători în pragul falimentului. Preşedintele cere explicaţii privind izolarea şi menţinerea sub control a focarelor existente şi de ce a fost eliminată inspecţia sanitară obligatorie în gospodării.

 

Ministrul Agriculturii spune că situaţia grea prin care trec producătorii nu ar trebui folosită pentru a câştiga capital electroral.

 

În prezent, în România sunt peste 700 de focare de pestă porcină africană, răspândite în 10 județe din ţară.

 

Petre Daea, ministrul Agrigulturii: N-aș vrea să folosim – și nu cred că-i bine pentru țară – să folosim lacrimile celor care suferă pentru a câștiga procente în aprecierea publică, pentru că am văzut foarte multe interpretări la oameni la care nu mă așteptam, care au condus în ministere, care au lucrat în Guvern și care fac fel de fel de interpretări în condițiile în care țara este într-o astfel de situație.

 

Reporter: Preşedintele României a spus că autorităţile îşi demonstrează incompetenţa de săptămâni bune…

 

Petre Daea: Nu! Eu nu pot să-mi demonstrez incompetența și eu sunt autoritate și eu cu forța faptelor îmi demonstrez competența și acțiunea în domeniu. E adevărat că amplitudinea bolii e extraordinară, a înfrânt și Rusia și Ucraina, a înfrânt și alte state, dar au reușit să treacă peste momentul emoțional de început.

 

A arăta cu degetul este foarte ușor. Nu îmi permit către nimeni să arăt cu degetul, decât să mă uit cu ochii foarte atent și cu forța muncii și cu energia pe care o avem fiecare să o punem acolo în folosul frontului din țară. Nu e deloc simplu.