AcasăEconomieAgriculturaPetre Daea face din nou comedie: „Să cumpere de la românii noștri”

Petre Daea face din nou comedie: „Să cumpere de la românii noștri”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le recomandă oamenilor să cumpere alimente produse de ”românii noştri”, care oferă saţietate, dar şi gustul pe care fiecare îl caută.

Întrebat despre problemele care apar privind calitatea unor produse care se vând în supermarketuri, ministrul Petre Daea a spus, vineri, la Iaşi, că el este împotriva oricărui produs sintetic şi că îi îndeamnă pe oameni să cumpere de la ”românii noştri”. 

„Sunt împotriva oricărui produs sintetic. Eu îi îndemn pe toţi să mănânce ce trebuie şi să mânânce ce fac românii noştri şi să cumpere de la românii noştri. Ocoliţi aceste zone, faceţi ce aţi făcut dintotdeauna, căutaţi produsele pe care le avem şi pe care le ştim noi şi care ne asigură pe de o parte saţietate, dar ne asigură şi acel răspuns la gustul fiecăruia, ştiind că este bun.

Este produsul ţării, produsul făcut de noi, de foarte bună calitate şi merită să-l folosim. Lăsaţi restul acolo unde se găseşte”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

De ce este ceapa scumpă

Întrebat despre preţul ridicat la ceapă, care a ajuns în unele locuri din ţară şi la şapte lei kilogramul, ministrul Daea a răspuns că nu este vorba de o criză a acestui produs, ci de un reflex nepotrivit pe piaţă.
 
„Eu am fost azi dimineaţă în piaţă. Am cumpărat ceapă verde la Iaşi, ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Şi le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu şapte lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională.
 
M-am uitat la fermieri, eu înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească”, a adăugat ministrul Petre Daea.
 

Ultimele Articole