AcasăPoliticPhoenix va cânta la nunta lui Simion. Nicu Covaci: ”Nu știu dacă...

Phoenix va cânta la nunta lui Simion. Nicu Covaci: ”Nu știu dacă e nuntă sau înmormântare”. ”Am auzit că sunt 10 mii de oameni”

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a confirmat pentru G4Media că va concerta sâmbătă seară la nunta liderului partidului AUR, George Simion. S-a ferit însă să spună concret dacă știe despre ce eveniment este vorba.

”Nu știu dacă e nuntă sau înmormântare. Vorbiți de concertul de mâine (n.r. sâmbătă) seară, nu? E în Vâlcea, undeva, da?  Concertăm, după care am plecat din țară, în Spania. Organizatorii știu mai bine ce și cum. Nu eu semnez, avem organizatori care se ocupă, eu vin din Spania să cânt. Am auzit că sunt 10 mii de oameni, eu mă bucur, pentru ei cânt, pentru poporul ăsta, pentru publicul nostru. De aia vin aici, să cânt”, a transmis Covaci.

Surse apropiate trupei spun că s-a semnat încă din luna iunie contractul pentru acest concert, însă atunci nu s-a explicat clar  despre ce eveniment este vorba. Contractul a fost semnat de Nicu Covaci și o firmă care organizează evenimente și s-a spus că este un eveniment ”open-air”, încasându-se și un avans.

Activistul Remus Cernea a făcut vineri un apel public către Nicu Covaci, cerându-i să anuleze concertul programat la nunta lui George Simion.

”George Simion este opusul valorilor pe care le semnifică trupa Phoenix prin cariera ei extraordinară de 6 decenii. Nu este un simplu concert, ar fi o pată întunecată, greu de șters în istoria Phoenix”, a transmis Remus Cernea printr-un clip filmat la Kiev.

”Vă cer ca legendara trupă rock Phoenix să nu se asocieze cu un politician toxic, populist și extremist precum George Simion. O astfel de asociere ar consterna milioanele de iubitorii ai muzicii Phoenix! Această trupă transmite nu doar muzică, ci și valori importante care țin de libertate și reprezintă un reper în istoria noastră”, a mai spus Remus Cernea.

Simion se căsătorește sâmbătă într-o nuntă la care i-a invitat pe toți adepții partidului, într-un gest care amintește de nunta liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.