Piaţa auto a căzut la nivelul din 2003! (VIDEO)

Vânzările de maşini noi au scăzut la finalul anului trecut cu 54,3% la nivelul întregii pieţe şi au ajuns la un volum total de 148.000 de autovehicule. În urma acestui declin, piaţa auto din România a revenit la nivelul consemnat în 2003, când românii cumpărau 136.000 de maşini.

Vânzările de autoturisme noi autohtone au scăzut cu 53%, la un nivel de 39.000 de unităţi. Un ritm similar de depreciere a fost înregistrat şi de importuri, dar la un volum de 92.000 de maşini.

Anul 2010 poate fi mai rău

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România, declinul pieţei auto va continua în 2010.

„Anul 2010 poate fi chiar mai rău dacă nu vor fi luate măsuri coerente, imediate, care să susţină sectorul auto”, spune Ernest Popovici, preşedintele APIA.

Printre factorii care vor afecta negativ vânzările de maşini noi din acest an se numără creditatea scumpă şi dificilă, dar şi imposibilitatea deducerii TVA pentru anumite cazuri în cadrul companiilor. Un alt factor negativ va fi eliminarea excepţiei care scutea maşinile noi Euro 4 de până la 2.000 de centimetri cubi de plata taxei auto. Această măsură se va aplica de pe 15 februarie.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed