x


 • EUR
  4.5841
  USD
  3.9032
 • 20° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  50%
  Presiune

  34203 hPa
string(10) "imobiliare"

Piața rezidențială: Programul Prima Casă pierde teren

Anul 2017 a adus o serie de schimbări pe piaţa rezidenţială din România, care cunoaşte o creştere accelerată şi se bucură de o dezvoltare continuă prin proiecte noi.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.06.2017, 13:41 | Actualizat: 06.06.2017, 13:41

Reprezentanţii New Residence, proiect dezvoltat de fondul de investiţii British Romanian Investment Partnership (BRIP), subliniază şapte tendinţe ce vor caracteriza piaţa rezidenţială în acest an, oferind o perspectivă asupra modului în care se va dezvolta aceasta în perioda următoare.

 

Normalizarea pieţei rezidenţiale

 

Dezvoltatorii New Residence sunt de părere că piaţa rezidenţială din capitală urmează o tendinţă de normalizare, cu creşteri constante anuale, între 5% şi 7%.  Creşterea pieţei nu suplineşte însă şi deficitul de locuinţe, ca urmare a unei cereri ridicate, fapt pentru care va fi nevoie de investiţii masive şi în anii următori.

 
Interesul pentru calitate este tot mai ridicat

Potrivit reprezentanţilor New Residence, persoanele interesate de achiziţionarea unei locuinţe noi au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de construcţie, până la facilităţile incluse. Cumpărătorii au înţeles valoarea investiţiei, preferând să plătească un preţ mai ridicat pentru o casă care le asigură garanţia unor condiţii optime de trai, pe termen lung. Mai mult decât atât, pentru a avea opinii avizate despre calitatea construcţiei, unii clienţi participă la vizite însoţiţi de specialişti în domeniu, conform dezvoltatorilor New Residence.

 

Citește mai departe pe ADEVĂRUL.