AcasăEconomiePieţele financiare ruseşti înregistrează o creştere exponenţială după ce Rusia a anunţat...

Pieţele financiare ruseşti înregistrează o creştere exponenţială după ce Rusia a anunţat că o parte dintre trupele desfăşurate la frontiera cu Ucraina se vor retrage

Mai mult decât atât, cancelarul german Olaf Scholz a ajuns la Moscova pentru a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin despre criza ucraineană.

Acţiunile ruseşti şi rubla, care au fost afectate de izbucnirea unui potenţial conflict, au crescut exponenţial după ce ministerul rus al Apărării a declarat că unele unităţi din districtele militare adiacente Ucrainei se întorc la bazele lor, fiindcă au terminat manevrele.

Nu este încă clar dacă acesta a fost un semnal provizoriu referitor la o retragere semnificativă.

De asemenea, obligaţiunile guvernamentale ruseşti şi ucrainene au crescut considerabil.

„Ruşii a susţinut că nu au planuri de a invada, dar va trebui să vedem o retragere completă a trupelor pentru a crede că este adevărat”, a declarat ministrul britanic de Externe Liz Truss, pentru radioul LBC.

Pe de altă parte, ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba a afirmat că: „Dacă vedem o retragere, vom crede într-o detensionare”.

Ministrul rus al Apărării a declarat că unele exerciţii militare sunt încă în desfăşurare, în timp ce altele s-au încheiat, iar altele sunt pe punctul de a se încheia. Un exerciţiu comun între Rusia şi Belarus urmează să se încheie duminică.

Ultimele Articole