AcasăEconomiePiloţii Lufthansa au votat duminică pentru organizarea unei greve, ei cerând majorarea...

Piloţii Lufthansa au votat duminică pentru organizarea unei greve, ei cerând majorarea salariilor

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri şi au provocat cozi de multe ore în aeroporturile mari, frustrând turiştii dornici să călătorească după blocajele cauzate de COVID-19.

Votul nu înseamnă neapărat că va avea loc o grevă, dar a fost un semnal pentru angajator că trebuie luate măsuri constructive, a spus Marcel Groels, membru al consiliului de conducere al sindicatului pilot Vereinigung Cockpit (VC).

”Arătăm că suntem gata să vorbim”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că respectă rezultatele votului şi speră într-o soluţie constructivă la masa negocierilor.

Sindicatul piloţilor VC cere o creştere a salariilor cu 5,5% în acest an pentru piloţii săi şi compensarea automată a inflaţiei ulterior. De asemenea, doreşte o structură uniformă de salarizare pentru tot personalul de la companiile aeriene ale grupului Lufthansa, care includ transportatorul emblematic Lufthansa, precum şi divizia low-cost Eurowings.

Lufthansa a fost deja afectată de o grevă a personalului său de la sol, miercuri, care a forţat transportatorul să anuleze peste 1.000 de zboruri.

Separat, piloţii de la divizia Swiss International Air Lines (SWISS) a Lufthansa au respins în proporţie de 80% o propunere de contract, a anunţat duminică sindicatul lor Aeropers, adăugând că îşi propune să reia negocierile cu conducerea SWISS cât mai curând posibil.

”Dacă conducerea continuă să nu recunoască semnele vremurilor şi nu oferă imediat soluţii adecvate, atunci piloţii trebuie să arate şi mai clar conducerii cât de nemulţumiţi sunt”, se spune fără a detalia. Actualul contract a expirat în aprilie, după ce conducerea a respins un acord provizoriu din discuţiile iniţiale, a spus Aeropers.

 

Ultimele Articole