x


  • EUR
    4.8398
    USD
    4.3112
string(7) "general"

Pintea revine la șefia spitalului din Baia Mare. Are înlocuitor „pe perioada incapacității temporare de muncă”

Sorina Pintea a revenit asupra demisiei sale de la șefia spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, dată pe 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.04.2020, 23:12

Pintea nu doar că va reveni la conducerea unității medicale, unde acum este înlocuită de directorul medical Vasile Ioan Pop, „pe perioada incapacității temporare de muncă”, dar semnează și o adresă în calitate de manager al spitalului către „toate structurile funcționale” din subordine.

 

„În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Județean Maramureș, înregistrată la registratura unității noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Pe perioada incapacității temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă miercuri de Sorina Pintea, potrivit Europa Liberă.

 

Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile după ce a fost acuzată de procurorii DNA că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract ce viza renovarea unei secții a Spitalului Județean Maramureș.

 

Pe 2 martie, Sorina Pintea și-a dat demisia din funcția de manager al spitalului, invocând cercetarea sa penală în dosarul dosarul de la DNA și dorința de a nu „influenţa potenţiali martori angajaţi ai spitalului, cât şi pentru a nu avea funcţie de conducere în calitate de coordonator de credite”. Ea invoca, de asemenea, starea sa precară de sănătate, de care s-a folosit și pentru a cere eliberarea din arestul preventiv.

 

Codul muncii permite ca o demisie să fie retrasă, cu condiția ca și angajatorul să fie de acord, în cazul de față Consiliul Județean condus de Gabriel Zetea.