AcasăActualitateMediuPiranha dintr-o specie agresivă, găsit într-un râu din România

Piranha dintr-o specie agresivă, găsit într-un râu din România

Un pește piranha dintr-o specie foarte agresivă, care de obicei trăiește în America de Sud, a fost descoperit, de curând, în apele Crișului Repede, în zona Podului Centenarului din centrul municipiului Oradea.

Şeful Gărzii de Mediu Bihor a confirmat descoperirea şi a alertat şi alte instituţii, pentru a începe o anchetă menită să descopere persoanele iresponsabile care l-au aruncat în apa părâului.

Totodată, prin aceasta anchetă autoritățile vor să afle dacă în Crișul Repede, eventuala existenţă a Piranha în apa, mult mai caldă, a Peţei, unde ar putea „extermina” fauna specifică a pârâului, informează Bihoreanul.

„Am vrut să curăţăm unul dintre locurile de pescuit din centrul oraşului, de pe malul stâng al Crişului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoţând de pe mal cârpe şi alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puţin timp, cea mai probabilă explicaţie fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marţi spre miercuri sub 10 grade”, a relatat pentru Bihoreanul unul dintre cei doi orădeni.

Exemplarul de piranha a fost confirmat

Ajuns imediat la fața locului, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, acesta confirmând că exemplarul găsit este un Piranha cu burtă roşie, specie de apă dulce originară din America de Sud, din bazinul Amazonului.

Mai mult a afirmat că a anunţat şi alte instituţii, între care Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură, AJVPS, ca gestionar al fondului piscicol, precum şi Agenţia pentru Arii Naturale Protejate.

„Trebuie să verificăm dacă mai sunt şi alţi Piranha în Criş şi nu cumva să fie şi în Peţa. În Criş, la temperaturile coborâte de acum, nu ar rezista, dar în Peţa, unde e apă termală, ar putea trăi şi să se înmulţească, cu consecinţe grave pentru fauna din pârâu – clean, mreană şi altele”, a spus Şerbănescu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.