Pirtea (PNL), despre demiterea secretarului general de la Ministerul Energiei, după eroarea din Ordonanţa pe energie: Ştiu că premierul Ciucă a solicitat personal măsuri de sancţionare / E vorba şi de un director din minister

Deputatul PNL a fost întrebat dacă Radu Nicolae Chiurtu, Secretar general al Ministerului Energiei, va fi demis în urma greşelii din Ordonanţa de urgenţă cu măsurile privind plafonarea preţurilor la energie.

Pirtea a spus că acesta ”era cel responsabil să redacteze ordonanţa şi să nu apară acele erori materiale care au necesitat o nouă şedinţă de guvern”. ”Era vorba de superficialitatea acestui domn, de a redacta textul respectiv şi a nu fi atent. (..) Nu ştiu dacă în acest moment s-a ajuns la această concluzie, pentru că şedinţa abia s-a terminat, dar ştiu că premierul Ciucă a solicitat măsuri de sancţionare a celor care au fost vinovaţi legat de această situaţie, de erorile materiale, care au necesitat o nouă şedinţă de guvern, pentru e regla greşelile apărute”, a mai declarat Marilen Pirtea.

Deputatul liberal a precizat că ”premierul Ciucă a solicitat personal o astfel de decizie, şi stă în puterea domniei sale să o facă”.

”A solicitat informaţia cine e responsabil de redactarea şi înaintarea acestei Ordonanţe şi i s-a răspuns că secretarul general al acestui minister. Dincolo de aceasta, am înţeles că în aceeaşi situaţie este un director din ministerul Energiei, în care domnul premier Ciucă nu poate, pe cale administrativă, să ia o astfel de decizie, ci trebuie să o facă ministrul Energiei”, a mai explicat Marilen Pirtea.

Premierul Nicolae Ciucă şi liderii coaliţiei de guvernare Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor s-au întâlnit la Guvern, după ce Executivul a trebuit să aibă o şedinţă online pentru a corecta erori cuprinde în ordonanţa de urgenţă privind măsurile din energie, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Guvernul Ciucă a fost nevoit să se reunească din nou, miercuri, în şedinţă online, pentru a corecta Ordonanţa de urgenţă cu măsurile de compensare a facturilor la energie şi gaze naturale, după ce aceasta fusese adoptată în urmă cu o zi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus maximum zece la sutaă de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la sută, în total 1320 mc.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed