Plaja din Europa descrisă de turiști ca fiind Raiul pe Pământ: „Nu arată ca Maldive?”

Un cuplu susține că a descoperit „Maldivele din Marea Britanie” întâmplător. Plaja de pe insula Harris are nisip alb și apa strălucitoare. Chris și Sam, un cuplu care are canalul de YouTube „The Travel Duo”, au împărtășit descoperirea în mediul online.

„Eram pe plajă, ne pregăteam să plecăm. Am înălțat drona ca să avem câteva imagini cu această plajă când am văzut un loc incredibil de cealaltă parte a muntelui”, a povestit Sam, potrivit dailystar.co.uk. Drumul prin noroi și peste dealuri a meritat, spun ei.

„Nu arată ca Maldive? Mă simt de parcă am murit și am ajuns în Rai. Sincer, este o nebunie, iar apa este prea bună încât să nu intrăm pentru o baie”, a mai spus Sam. Plaja se află pe Insula Harris, care aparține Scoției.

Ce mai poți vedea dacă ajungi pe Insula Harris

Insula Harris face parte din arhipelagul Hebridelor Exterioare, situată pe coasta de vest a Scoției. Este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și diverse, cu munți impunători, plaje cu nisip alb și apă cristalină, și o coastă stâncoasă dramatică. Insula este împărțită în două regiuni principale: Harris de Nord, caracterizată de teren montan și sălbatic, și Harris de Sud, cu plaje întinse și peisaje mai line.

Insula Harris este renumită pentru plajele sale pitorești, care adesea sunt comparate cu cele din Caraibe datorită nisipului alb și apei de un albastru strălucitor. Printre cele mai populare plaje se numără Luskentyre, Seilebost și Hushinish. Aceste locuri sunt ideale pentru relaxare, înot și fotografii spectaculoase.

Atracții și activități pe Insula Harris

  • Peisaje Montane: Harris de Nord este dominată de munți și coline, oferind oportunități excelente pentru drumeții și explorări. Muntele Clisham, cel mai înalt punct din Hebridele Exterioare, este o destinație populară pentru turiști.
  • Tradiție și Cultură: Harris este faimoasă pentru producția de tweed Harris, un material textil tradițional făcut manual, apreciat la nivel global. Vizitatorii pot explora atelierele locale și cumpăra tweed direct de la sursă.
  • Fauna și Flora: Insula este un loc minunat pentru observarea păsărilor și a altor viețuitoare sălbatice. De asemenea, flora insulei este diversă, cu specii adaptate la climatul și solurile locale.

Comunitatea este mică, dar vibrantă, cu o cultură gaelică puternică. Locuitorii insulei sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru păstrarea tradițiilor locale. Vizitatorii pot participa la evenimente culturale și festivaluri, degustând mâncăruri tradiționale și ascultând muzică gaelică.

Insula Harris este accesibilă prin feriboturi care pleacă din diverse porturi de pe coasta de vest a Scoției, cum ar fi Ullapool și Uig. Există și zboruri către aeroportul din Stornoway, situat pe insula vecină Lewis, care este conectată printr-un pod cu Harris. Cazarea pe insulă variază de la pensiuni și cabane tradiționale până la hoteluri moderne.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed