AcasăNEWSPlângeri penale pe adresa liderilor AUR după incidentele din curtea Parlamentului

Plângeri penale pe adresa liderilor AUR după incidentele din curtea Parlamentului

Copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, s-au ales cu plângeri penale după incidentele din curtea Parlamentului, generate de protestul împotriva certificatului Covid 19. Inițiativa îi aparține deputatului PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, care consideră că AUR ar trebui scos în afara legii.

Am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR, Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a declarat la Radio France International (RFI) Alexandru Muraru.

În opinia sa, instituțiile statului trebuie să răspundă dacă AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și dacă este nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa.

S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului. Există două proceduri pe care legea le… după modelul german, Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție”, explică Muraru.

Ultimele Articole