Planul Guvernului pentru românii plecați la muncă în străinătate

Potrivit surselor citate, şeful Executivului a subliniat că „românii nu sunt cetăţeni de mâna a doua”.

 

În acest context, premierul Tudose ar urma să se întâlnească, luni, cu ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernandez Bachiller, şi cu ministrul Andreea Păstîrnac, au spus sursele citate. Decizia lui Mihai Tudose vine după ce, vineri, Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) i-a cerut şefului Executivului intervenţia urgentă „pentru protejarea românilor care muncesc în străinătate şi sunt abuzaţi”.

 

„După ce la începutul acestei săptămâni Poliţia din Italia a descoperit zeci de români abuzaţi pe plantaţiile din sudul Italiei, ieri autorităţile spaniole au descoperit în provincia Cuenca din centrul Spaniei mai mulţi români care erau exploataţi de către angajatorii spanioli”, se arată într-un comunicat al FADERE.

 

Totodată, FADERE a cerut premierului Tudose modificarea misiunii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni „dintr-un minister care se ocupă doar de acordarea de subvenţii pentru proiecte culturale în diaspora, într-unul care să aibă ca prim obiectiv protejarea românilor din diaspora”.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri