AcasăPoliticPlanul pe care l-ar vrea Iohannis în România: "Nu vrea nimeni să...

Planul pe care l-ar vrea Iohannis în România: “Nu vrea nimeni să stea lumea în frig, dar un plan decent de economisire este binevenit”

Klaus Iohannis a declarat vineri, înainte de prima reuniune a “Comunității Politice Europene” de la Praga, că nu ar fi rău să se elaboreze un plan “decent” privind economisirea energiei în România. De asemenea, la nivelul Uniunii Europene este nevoie de măsuri “mai hotărâte” decât până în prezent astfel încât preţul energiei să fie redus, a mai spus președintele român.

“Eu cred că nu ar fi rău să se elaboreze un plan decent, repet nu vrea nimeni să stea lumea în frig, dar un plan decent de economisire cu cap este probabil binevenit”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: E nevoie de măsuri mai hotărâte pentru a duce preţul energiei în jos

În plus, la nivelul Uniunii Europene, este nevoie de măsuri mai hotărâte decât până acum pentru a duce preţul energiei în jos, spune Klaus Iohannis: “Cu toate sancțiunile, cu toate măsurile, care au fost bune, ce s-au luat până acum, nu s-a reuşit încă o coborâre semnificatică a preţului energiei”.

“E nevoie de măsuri mai hotărâte decât am avut până acuma pentru a duce preţul energiei în jos. Cu toate sancțiunile, cu toate măsurile, care au fost bune, ce s-au luat până acum, nu s-a reuşit încă o coborâre semnificatică a preţului energiei și asta înseamnă că trebuie să fim mai hotărâți.

Eu rămân la prioopunerea mea să despărţim piaţa gazului de piața electricităţii. Sper să se convingă şi Comisia că este una din măsurile care poate să dea rezultate. Pe de altă parte, este clar nevoie de diversificarea resurselor pentru energie la modul general, dar pe gaz în special. Aici avem ceva progrese, dar încă prea puţine”, a precizat Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.