Platformă de rezervări online: Volumul de rezervări pentru perioada iunie – iulie a crescut cu 46% faţă de anul 2019 şi cu 60% faţă de 2020. Preţul mediu pentru două nopţi de cazare, doi adulţi, a crescut la 501 lei, de la 477 lei în 2020

”Vara aceasta, românii au recuperat din plin la capitolul vacanţe, mai ales odată cu relaxarea restricţiilor şi a măsurilor de siguranţă luate de autorităţi în contextul pandemiei. În perioada iunie-iulie 2021, a fost înregistrată o creştere cu 46% a volumului de rezervări faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019 şi cu 60% faţă de anul 2020. Preţul mediu pentru 2 nopţi de cazare, 2 adulţi, a fost de 501 lei, în creştere faţă de 2020”, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, care a analizat rezervările efectuate în perioada iunie-iulie 2021.

Compania arată că ”sezonul estival a fost unul prolific pentru hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi case de vacanţă din ţară”.

Pandemia a reconfigurat planurile de vacanţă ale românilor, care au ales în ultimii doi ani preponderent destinaţii interne.

Astfel, volumul de rezervări pentru perioada iunie – iulie 2021 a fost cu 46% mai mare decât în anul 2019 şi cu 60% mai mare decât în anul 2020.

”După o perioadă plină de incertitudine, în care posibilităţile de călătorie au fost limitate, dorul de ducă al românilor s-a amplificat mai mult ca niciodată, dovadă fiind şi cifrele mari ale rezervărilor pentru destinaţii interne. În plus, schimbările tot mai dese ale condiţiile de intrare în statele europene şi nu numai i-au determinat pe turişti să aleagă siguranţa sejururilor în ţară, ceea ce a creat un context favorabil pentru industrie”, spun reprezentanţii companiei.

Cât despre locurile alese de aceştia, opţiunile populare sunt neschimbate. Pe parcursul acestei veri, harta celor mai căutate destinaţii din România a arătat astfel: un procent de 25% a fost ocupat litoralul românesc (staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Vama Veche, Olimp şi Costineşti preponderent), 23% reprezintă marile oraşe (Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea), 21% sunt destinaţiile balneo (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane), iar restul se împarte între localităţile mai mici, dar care pot fi considerate adevărate comori turistice (Praid, Rimetea, Odorheiu Secuiesc, Corund sau Gheorgheni).

Tendinţele verii în turismul din România

În ceea ce priveşte perioada aleasă de turişti pentru vacanţe, se pare că şi în 2021 luna august a fost din nou câştigătoare, la fel cum s-a întâmplat în 2020 şi 2019. Potrivit Travelminit.ro, ziua cu cel mai mare grad de ocupare a unităţilor de cazare a fost 16 august 2021 (în 2020, cea mai plină zi a fost 17 august, pe când în 2019, cea mai bună zi pentru turismul naţional a fost 19 august).

De asemenea, atunci când vine vorba despre alegerea unităţii de cazare, românii preferă în continuare hotelurile şi pensiunile, care, pe parcursul acestei veri, au acoperit împreună un procent de 68% din numărul total al rezervărilor pe Travelminit.ro, restul fiind împărţit între apartamente, case de vacanţă şi hosteluri.

În cazul hotelurilor a fost semnalată şi o creştere faţă de anul trecut, mai ales datorită faptului că foarte multe unităţi de cazare de acest fel au pregătit pachete complexe şi oferte la preţuri accesibile pentru acest sezon estival.

Conform raportului Travelminit.ro, preţurile la cazare din această vară au fost mai mari faţă de aceeaşi perioadă a lui 2020, dar considerabil mai mici decât cele din sezonul estival din 2019. Mai mult decât atât, un avantaj considerabil pentru turismul intern a fost faptul că românii au putut să-şi folosească voucherele de vacanţă rămase nefolosite din anii trecuţi pentru a rezerva cazări în ţară.

În ceea ce priveşte tarifele, preţul mediu pentru 2 nopţi de cazare, 2 adulţi, a fost de 501 lei (spre deosebire de 524 lei în 2019 şi 477 lei în 2020). De asemenea, preţul mediu pentru 2 nopţi de cazare, 2 adulţi + 2 copii, a fost vara aceasta de 692 lei, în timp ce preţul mediu pentru un sejur de 3 nopţi, 2 adulţi + 2 copii, a fost de 1.170 lei.

“Este evidentă orientarea turiştilor români spre destinaţii din ţară, fie că vorbim despre zonele estivale, fie că vorbim despre munte sau zonele balneoclimaterice. Incertitudinea legată de restricţiile valului 4 a determinat un număr mare de rezervări în timpul verii şi chiar până la finalul lunii septembrie. Ne aşteptăm ca numărul rezervărilor să se menţină ridicat până la jumatatea lunii Octombrie.” a declarat Timea Ambrus, operations manager Travelminit.ro

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine peste 8.000 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed