Ploi și vijelii în nordul și estul țării, caniculă în sud și est, unde temperaturile vor urca până la 40 de grade

​Meteorologii au emis miercuri două noi atenţionări cod galben – una de ploi și vijelii, în special în nordul şi estul ţării, şi una de caniculă şi pentru sudul și vestul României, inclusiv pentru Capitală, unde temperaturile vor urca până la 39-40 de grade.

Avertizarea cod galben de ploi torențiale și furtuni va fi în vigoare miercuri, între orele 12:00 – 22:00.

Conform meteorologilor, în Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Ploi și vijelii se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, spun meteorologii.

Trei zile de caniculă

Avertizarea de caniculă și disconfort termic ridicat va fi în vigoare miercuri, joi și vineri.

Potrivit meteorologilor, în acest interval în regiunile vestice și sudice va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39…40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri