Ploi torențiale și vijelii în toată țara până sâmbătă. Cod roșu, în trei județe – HARTĂ

0

Toată țara este vizată de avertizări de ploi însemnate valabile de vineri de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 10.00, anunță meteorologii. Judeţul Vâlcea şi zona montană şi submontană a judeţelor Gorj şi Argeş se află până sâmbătă dimineaţă la ora 3.00 sub avertizare cod roşu de ploi abundente.

Un cod galben este valabil de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, ora 10.00, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

De asemenea, în același interval este valabil un cod portocaliu în Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

De vineri, ora 15.00, până sâmbătă, ora 03.00 este valabil un cod roșu local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.