x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(7) "politic"

PNL copiază de la PSD! Sistemul ”pile și nepotisme” continuă

Deși susține că vrea depolitizarea structurilor de conducere din învățământ, ministrul Monica Anisie a înlocuit 19 inspectori școlari generali în două luni și jumătate de mandat.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 30.06.2020, 8:40

Guvernul Orban a depus jurământul de învestire în 4 noiembrie 2019, iar de-atunci miniștrii liberali au ratat de puține ori ocazia de a denunța public sistemul de ”pile și nepotisme” care funcționa în Executivul condus de premierii PSD.

 

Doar că, la scurt timp de la ”depesedizarea” instituțiilor, liberalii și-au numit propriile cunoștințe sau rude în funcții publice, după modelul celor de la PSD.

 

Spre exemplu, este cazul Educației, unde ministrul Monica Anisie a schimbat, doar în primele două luni de mandat, jumătate din șefii inspectoratelor școlare județene.

 

anchetă Dela0.ro arată că 17 dintre cei 19 inspectori școlari schimbați de Anisie aveau calitatea de membru sau simpatizant PNL. Anisie și-a motivat schimbările spunând că acestea au fost făcute doar în cazurile în care expirau detașările sau delegările, însă realitatea o contrazicea. Spre exemplu, în cazul inspectorului general din Ialomița detașarea ar fi expirat abia acum, la finalul anului școlar 2019-2020, însă inspectorul susținut de PSD a fost înlocuit cu un liberal încă din luna ianuarie.

 

Și în zona Sănătății au existat câteva numiri controversate la conducerea unor spitale, în plină criză de COVID-19. Ministrul Nelu Tătaru a fost nevoit să explice cum au ajuns manageri un patron de pompe funebre, la Spitalul Județean Neamț, și un director de restaurant care organiza nunți și botezuri, la Spitalul Orășenesc Câmpeni din județul Alba. Pe ambii îi recomandau apartenența sau simpatiile pentru PNL.

 

Opoziția a exploatat politic cele două numiri controversate și a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății pe care au numit-o ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

 

Articolul integral pe G4MEDIA