AcasăEconomiePNL: Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze...

PNL: Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă

„Creşterea preţului carburanţilor poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă. În paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenţei şi a ANPC. Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra preţului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanţelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea preţurilor). Sunt măsuri ce ţin de fiscalitate, nu de producţie, nu de calitatea serviciilor”, arată o postare pe pagina de Facebook a PNL. 

 

PNL mai precizează că ministrul Finanţelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenţie rapidă asupra preţului.

 

„Sunt necesare şi analizele Consiliului Concurenţei şi ale ANPC. E nevoie să privim toţi cu responsabilitate şi pragmatism problema preţurilor pe această piaţă şi să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, mai indică sursa citată. 

De asemenea, PSD a salutat acordul partidelor din coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei Virgil Popescu să prezinte urgent în coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens.

Ultimele Articole