PNL Sector 1 anunţă că se abţine de la toate voturile din Consiliul Local şi că o „somează” pe Clotilde Armand să publice raportul complet al Curţii de Conturi şi să îşi asume public „abaterile flagrante de la lege”

Potrivit PNL Sector 1, în loc să publice raportul Curţii de Conturi, „care a constatat încălcarea flagrantă şi continuă a legii de către primarul sectorului 1 şi a dispus măsuri imediate”, „primarul-scandal” al Sectorului 1 se lansează în „atacuri penibile, într-un circ deja caracteristic pentru mandatul său”.

Reprezentanţii filialei liberale susţin, într-un comunicat de presă transmis vineri, că situaţia actuală depăşeşte, însă, sfera politică, fiind vorba despre „cheltuirea ilegală” a banilor cetăţenilor Sectorului 1.

„O somăm pe Armand să publice urgent raportul complet al Curţii de Conturi, pe care îl ţine ascuns, şi să îşi asume public abaterile flagrante de la lege, care caracterizează primii doi ani din mandatul său. Ne dezicem complet de acţiunile abuzive şi ilegale ale primarului, pe care, de altfel, le-am semnalat în zeci de rânduri. Mai mult, cerem din nou instituţiilor abilitate să cerceteze faptele grave ale primarului sectorului 1, care blochează abuziv toate proiectele iniţiate de Partidul Naţional Liberal. Pe cele depuse nu le aduce la vot în termenul prevăzut de lege. Pe cele deja votate nu le pune în practică. Un singur exemplu: puteam avea vara aceasta pieţe volante în tot sectorul, dar ideea nu i-a aparţinut primarului, deci trebuie blocată cu orice preţ. Nu vom gira niciodată ilegalităţile primarului şi acest circ continuu, în faţa căruia cetăţenii suferă cel mai mult. Grupul consilierilor PNL Sector 1 se va abţine în bloc la toate proiectele iniţiate de primar până când legea nu va fi respectată! Noi vom continua să reprezentăm cetăţenii sectorului 1 cu demnitate şi responsabilitate. Din nou şi din nou o somăm public pe Armand să înceteze circul şi ilegalităţile şi să înceapă să facă treabă pentru bucureşteni. Se poate la sectorul 6, se poate chiar şi la sectorul 2, la colegul dânsei de partid, domnul Radu Mihaiu. Doar la sectorul 1 nu se poate nimic în afară de scandal isteric. Au trecut doi ani, e deja mult prea mult”, afirmă Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, citat în comunicat.

Conform documentului, consilierii PNL Sector 1 au acţionat pe toate canalele pe care le au la dispoziţie: au atras atenţia public, în şedinţe de consiliu local, emisiuni, conferinţe de presă şi au sesizat instituţiile abilitate.

„Cu o atitudine pe care orice dictator veritabil ar fi invidios, Armand continuă să ignore concluziile şi măsurile tuturor instituţiilor, alegând să facă doar circ. Una arhaică, de primar-jupân, pe modelul pumnului în gură, pe care niciun român nu o merită”, mai scrie în comunicat.

Astel, PNL Sector 1 arată că solicită urgent:

1. Publicarea imediată a raportului integral al Curţii de Conturi.

2. Un plan de măsuri cu termene asumate, pentru intrarea în legalitate a acţiunilor primarului, inclusiv identificarea vinovaţilor şi sancţionarea lor.

3. Deblocarea tuturor proiectelor PNL ţinute în sertarul primarului (lista cu proiectele şi zilele de întârziere este anexată).

4. Punerea în practică a tuturor proiectelor PNL votate în Consiliul Local (lista cu aceste proiecte şi cu zilele scurse de când au fost votate este anexată).

Filiala PNL Sector 1 menţionează „concluziile din raportul Curţii de Conturi: 

Efectuarea unor plăţi duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile  art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităţilor şi art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv.

Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deşeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităţilor.

Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1.

Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanţă/asistenţă şi/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatorul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Achiziţia serviciilor de pază pentru unităţi de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără  a fi demonstrată urgenţa şi cu încălcarea principiilor nediscriminării şi a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”.

Consilierii locali PNL Sector 1 arătau, anterior, că au sesizat în repetate rânduri instituţiile abilitate în legătură cu derapajele constante ale Primarului Sectorului 1, iar în această perioadă au început să sosească şi răspunsurile, cel mai recent răspuns fiind din partea Curţii de Conturi. „Atacurile furibunde şi nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât şi pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-şi masca ilegalităţile”, se arăta într-un comunicat de presă al organizaţiei liberale Sector 1.

Ulterior, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat că cei de la Curtea de Conturi au fost în control la primărie, pentru a doua oară în mai puţin de un an. Ea a adăugat că nu are nimic de ascuns, însă „timpul petrecut cu inspectorii blochează o mare parte din activitatea funcţionarilor”, care a mai spus că inspectorii nu au găsit nimic ilegal.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri