AcasăPoliticPoate fi demisă Clotilde Armand? Răspunul prefectului Toni Greblă

Poate fi demisă Clotilde Armand? Răspunul prefectului Toni Greblă

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a făcut declarații, luni, despre cazul Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 acuzat de incompatibilitate, de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Greblă a transmis că Armand beneficiază de prezumția de nevinovăție și va rămâne în funcție până la o decizie judecătorească definitivă:

  • ”Beneficiază de prezumția de nevinovăție. Mandatul încetează cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. Ulterior, CL desemnează un viceprimar care preia atribuțiile primarului. E o problemă a instanței de judecată, depinde cât va dura judecarea sesizării. Beneficiind de prezumția de nevinovăție își exercită în continuare funcția de primar.

Context

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.

  • „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, a mai transmis Agenția Națională de Integritate.

Cele 5 dispoziții semnate, afirmă ANI, reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

Clotilde Armand spune că a respectat legea în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene, după ce ANI a acuzat-o, luni, de incompatibilitate, pentru că s-a numit pe sine managerul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.