Poate fi demisă Clotilde Armand? Răspunul prefectului Toni Greblă

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a făcut declarații, luni, despre cazul Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 acuzat de incompatibilitate, de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Greblă a transmis că Armand beneficiază de prezumția de nevinovăție și va rămâne în funcție până la o decizie judecătorească definitivă:

  • ”Beneficiază de prezumția de nevinovăție. Mandatul încetează cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. Ulterior, CL desemnează un viceprimar care preia atribuțiile primarului. E o problemă a instanței de judecată, depinde cât va dura judecarea sesizării. Beneficiind de prezumția de nevinovăție își exercită în continuare funcția de primar.

Context

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.

  • „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, a mai transmis Agenția Națională de Integritate.

Cele 5 dispoziții semnate, afirmă ANI, reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

Clotilde Armand spune că a respectat legea în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene, după ce ANI a acuzat-o, luni, de incompatibilitate, pentru că s-a numit pe sine managerul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed