AcasăTop MobilPoftiți în terayachtul-țestoasă! Orașul plutitor ar putea găzdui 60.000 de oaspeți

Poftiți în terayachtul-țestoasă! Orașul plutitor ar putea găzdui 60.000 de oaspeți

Un oraș plutitor în formă de broască țestoasă, în valoare de 6,8 miliarde de lire sterline, a fost dezvăluit. Denumit Pangeos, terayacht-ul ar deveni cea mai mare structură plutitoare construită vreodată.

Studioul italian de Lazzarini Design spune că nava ar putea avea 550 de metri lungime și 610 metri în punctul cel mai lat. Găzduind 60.000 de oaspeți, orașul itinerant cuprinde hoteluri, centre comerciale, parcuri, precum și porturi pentru nave și avioane.

Lazzarini speră că ambițiosul lor concept va fi construit în urma unei perioade de crowdfunding legată de NFT. Construcția ar urma să dureze opt ani.

Designerii sugerează că ar trebui creat un șantier naval uriaș special pentru acest proiect. Ei spun: “Un Terayacht are nevoie de un Terashipyard: conceperea unei nave de dimensiuni similare implică realizarea unei infrastructuri specifice de șantier naval/baraj care să inunde pentru a levita terayacht-ul atunci când va fi lansat”, susțin cei de la Lazzarini.

“Infrastructura imaginată a șantierului Terashipyard are o lățime de 650 de metri și o lungime de 600 de metri, oferind acces direct la mare.”

Cu un pescaj de 30 de metri, coca gigantică a Pangeos este compusă din nouă arcuri diferite și este subdivizată în mai multe blocuri. Este propulsat de nouă motoare HTS (superconductor de înaltă temperatură); fiecare motor fiind complet electric, capabil de 16.800 CP și alimentat de diverse surse de energie de la bord.

Lazzarini spune: “Împinsă de o transmisie cu jet, tera-structura va putea naviga cu o viteză de cinci noduri. În timp ce navighează, aripile mari vor obține energie de la spargerea valurilor, iar Pangeos va naviga perpetuu fără emisii în jurul mărilor planetei Pământ.

“Mai mult, zona acoperișului este căptușită cu panouri solare, care furnizează o parte din energia curată necesară pentru a alimenta terayacht-ul.”

Lazzarini afirmă că vor lansa o inițiativă de crowdfunding pentru a vinde spații virtuale ale ambarcațiunii. Locuințele variază de la apartamente și case până la “super vile” și palate regale.

Articolul integral pe WALES ONLINE

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.