Poliţia americană a găsit un adevărat arsenal în locuinţa autorului atacului

Sub presiune publică, anchetatorii au dezvăluit joi anumite date din percheziţiile efectuate în casa unde locuia Adam Lanza şi mama sa, prima sa victimă, ucisă înainte de atacul armat care a provocat moartea a 20 de copii şi şase adulţi.

 

Informaţiile publicate nu permit totuşi explicarea motivelor lui Lanza, student eminent în vârstă de 20 de ani, introvertit, care s-a sinucis în şcoala din Newtown.

 

În locuinţa lui Lanza, anchetatorii au identificat numeroase arme de foc şi muniţie, dar şi trei săbii de samurai şi o baionetă.

 

Acest arsenal impresionant se adaugă armelor pe care tânărul le avea asupra sa la momentul comiterii masacrului: o armă de asalt, două pistoale automate, fără să includă pistolul găsit în maşina sa.

 

Anchetatorii au anunţat că au găsit jurnalul tânărului, precum şi alte documente, fără să dea prea multe detalii asupra conţinutului acestora. Ei au mai recuperat dispozitivele electronice şi jocurile video considerate violente.

 

În camera lui Adam Lanza, „anchetatorii au mai găsit un hard-disk distrus aflat pe un birou”, au mai precizat aceştia.

 

Masacrul de la Newtown a relansat încă o dată dezbaterea cu privire la armele de foc în Statele Unite. Evenimentul ar putea duce în curând la o consolidare minimală a legislaţiei, din cauza opoziţiei puternice din partea apărătorilor drepturilor deţinătorilor de arme de foc, aceştia considerând că orice lege poate contrazice dreptul garantat de Constituţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed