Poliţia britanică a arestat un hacker în legătură cu atacurile asupra Uber şi Rockstar Games

Arestul a avut loc în Oxfordshire, acolo unde se crede că locuieşte unul dintre liderii Lapsus$ şi unde, în luna martie, au fost arestaţi alţi şapte adolescenţi bănuiţi de legături cu gruparea de hackeri.

Conform surselor citate de jurnalistul britanic Matthew Keys, arestarea ar fi rodul colaborării dintre poliţia din Londra, Unitatea Naţională de Criminalitate Cibernetică a Marii Britanii şi FBI.

Atacurile asupra Uber şi Rockstar au fost revendicate de un tânăr care spunea că are 18 ani şi că securitatea Uber este foarte slabă, după ce a păcălit un angajat să-i dea datele de logare şi a dobândit acces la multe sisteme ale companiei.

Tot ingineria socială a fost folosită şi în cazul Rockstar Games, de unde hacker-ul a furat mai multe filmări din jocul GTA VI, aflat în lucru. Deşi este unul dintre cele mai mari hack-uri din istoria industriei de jocuri, producătorul spune că acesta nu va afecta dezvoltarea jocului, care este cel puţin la doi ani distanţă de a fi lansat.

Tânărul este bănuit de Uber că ar face parte din Lapsus$, grup care are la activ mai multe atacuri asupra unor mari companii de tehnologie, pe care a încercat să le şantajeze pentru bani. Printre victimile recente ale Lapsus$ se numără Microsoft, Samsung şi Nvidia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri